Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Tike sosu Tarifi

MALZEMELER
300gr kuzu eti (ufak kuşbaşı şeklinde)
25 gr. tereyağ
25 gr. zeytinyağ
25 gr. sirke
250 gr. domates salçası
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 diş beyaz biber (Cayenne Biberi)
bol Sarımsak
tuz, karabiber, köfte ilacı, kekik


YAPILIŞI
Eti polifron tavada az su ekleyerek kavurup yarı pişmiş hale getirin.

Tüm malzemeyi bir kabın içine koyup yağı eriyene kadar karıştırın, daha sonra kısık ateşte sosu kaynamaya bırakın.

Beş on dakika kaynadıktan sonra sosa eti ilave edin. üç dört dakka daha pişirip soğumaya bırakın.


Gönderen : Murathan Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.