Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Şatobriyan Sos Tarifi

MALZEMELER
50 gr arpacık soğanı
2 adet defne yaprağı
200 ml beyaz şarap
100 gr tereyağı
1 çimdik karabiber
50 gr mantar bölünmüş
1 dal fesleğen
1 lt koyulaştırılmış et suyu
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI
İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı, taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin. Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün. Tereyağını katıp karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayın.

Genellikle Bonfile li Makarna ile servis edilir

Gönderen : Murathan Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.