Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Şaraplı Ton Balığı Sosu Tarifi

MALZEMELER
1/2 çay bardağı zeytinyağı
8 diş sarımsak
1 su bardağı hardal
1 adet limonun suyu
1/2 su bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber
250 gram yağsız ton balığı konservesi (ufalanmış)


YAPILIŞI
Sarımsakları ince ince kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin ve tavayı ateşten alın.

Hardalı tavaya ekleyip karıştırın. Karışım özleştikten sonra beyaz şarabı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Limon suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip en son ton balığını ilave edip iyice karıştırın.

Terayağında çevirilmiş makarna üzerinde enfes olur.

Gönderen : Rabia Özdemir | rabiaa at gmail.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.