Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pikant Sos Tarifi

MALZEMELER
3 su bardağı dömiglas sos
1 çay kaşığı tane biber
1 çay bardağı beyaz şarap
1 çay bardağı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
8 kornişon
Tuz, karabiber
1 demet maydanoz


YAPILIŞI
Soğanı incecik doğrayın, tane biber ezip bir tencerede soğana ilave edin. Üzerine beyaz şarapla sirke dökerek ateşe koyun. Hafif hafif kaynatarak tencerenin dibinde çok az sıvı kalana kadar çektirin ve dömiglas sosu ilave edip beş dakika hafif kaynatın.

Süzgeçten geçirin ve bir telle karıştırarak tereyağını sosa yedirin. Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyıp sosa ilave edin. Kornişonu incecik doğradıktan sonra sosa katın ve tuzla biberini kontrol edip servise hazır edin.
Bu sos en fazla sote edilmiş etlerle ve etli makarna yemeklerinde tercih edilir.

Gönderen : İlkin Ölmez |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.