Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Muslin Sos Tarifi

MALZEMELER
4 yumurta sarısı
1 limon
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı su
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Tereyağını eritin ve köpüğüyle, dibe çöken tortusunu alın. Yumurta sarılarını çırpma kabına koyun ve yarım fincan su ilave ederek karıştırarak su dolu bir tencere içine yumurtanın bulunduğu kabı koyarak pişirin.

Yumurta sarıları, köpürerek (kabarmış haliyle) krem şekline geldiği zaman ateşten alın.

Erimiş ve ılık tereyağını az az yedirerek karıştırın. İçine yarım limonun suyunu sıkıp tuz ve karabiber ekleyin. Servise kadar ılık bir yerde muhafaza edin.

Bu sos, genelde buğulama yapılmış balıkların yanında, sıcak yenilen spaghetti ile servis edilir.

Gönderen : Gamze Bostancı | gamze at bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.