Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI soğan rendenin ince tarafıyla rendelenir ve sıvı yağda pembeleşinceye yani karamelize oluncaya kadar kavurulur daha sonra domates ve biber salçası da eklenerek bir kaç dakika daha kavrulur.rendelenen veya rondoda çekilen domatesler ve de sos tenceresine eklenir.tuz ilave ederek bir güzel pişmeye bırakılır.tencerenin kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirilir.ocağın altı kapatılmadan bir kaç dakika önce karabiber ve kekik arzuya göre eklenir( önce eklemiyoruz çünkü kekik ve karabiber sosa acı ve yakıcı bir tat getiriyor).pişen sosumuz önceden haşladığımız makarnamızın üzerine eklenir.yoğurt eşliğinde servis edilir. Gönderen : nisa engin | zeynepnisaengin@hotmail.com
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |