Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Barbunyalı Acılı Sos Tarifi

MALZEMELER
150 gr kıyma
4 su bardağı burgu makarna
2 su bardağı haşlanmış barbunya
3 yemek kaşığı margarin
yarım su bardağı mısır
2 adet domates
adet kuru soğan
1 tablet Et Bulyon
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
4 su bardağı ılık su
Bir miktar karabiber (çekilmiş )




YAPILIŞI
Sivri biberleri halka halka doğrayın. Kuru soğanı ayıklayıp rendeleyin. Domatesleri de ayrı bir yerde doğrayın.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edin. Kıymayı bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. İçine doğranmış sivribiberleri ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirin.

Daha sonra içine doğranmış domatesleri, kırmızı pul biberi, Et Bulyon’u, haşlanmış barbunyayı, kekiği, çekilmiş karabiberi ve suyu ekleyip karıştırın.

Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp altını kısarak kısk ateşte pişirin.



Gönderen : Gamze Bostancı | gamze at bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.