Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Alman Sosu Tarifi

MALZEMELER
800 ml Tavuk velutesi
400 ml Tavuk suyu
4 tane yumurtanın sarısı
50 gram Mantar
50 gram Margarin
200 ml Çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
bir limonun suyu

TAVUK VELUTESİ ;Un ve yağ kavrularak tavuk suyu ilave edilir.Buna tavuk velutesi denir ve diğer sosların yapımında kullanılır.


YAPILIŞI
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın.

Altını kısıp, tavadaki karışımın 3 te biri kalıncaya kadar, dibini tutmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirip altını kapatın.

Halen sıcakken soğutmadan süzgeçte süzün.

Süzdüğünüz sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayin.

Editör Notu :
Balık veya tavuk kızartma ile birlikte sunulacak bir spagetti ile enfes olur.

Gönderen : Gamze Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.