Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Yumurtalı Spagetti Tarifi

MALZEMELER
Makarnanın Malzemeleri:
300 gr un
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
2 tatlı kaşığı zeytin yağı.

Sosun Malzemeleri:
istediğiniz ölçülerde,
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 bardak soğuk su
tuz, karabiber, kimyon, nane


YAPILIŞI
Yumurtaları iyice çırpın,ve elenmiş una yavas yavas yedirerek ekleyin. 10 dakika kadar hamur yumusayana kadar yogurun. Yarim saat ile bir saat kadar hava almayacak sekilde üzerini örterek bekletin.

Dinlenmiş hamuru un yardımı ile ince açın.
ince açılmış hamuru rulo olacak şekilde kıvırarak sarın. Ruloyu keskin bir bıçak ile ince ince kesin ve ruloları açın.

Hazırladığınız spagettileri hazır spagetti pişirir gibi pişin.

Sosun Tarifi :
yağı tavaya alıp kızdırın. üstüne domates ve biber salçasını ilave edin. salçaları iyice karıştırıp yağda hafif kızartırken baharatları ilavedin. En son soğuk su ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın. suyunu çekip istediğiniz koyuluğa ulaştığında altını kapatıp bir beş dakika ocağın sıcağında bekletin.

Gönderen : Uygur Eken |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.