Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Türlü Soslu Makarna

Türlü Soslu Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket Midye Makarna
1 büyük patlıcan (boydan 4 e bölünüp, dilimlenmiş)
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 soğan ( dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kırmızı biber ( dilimlenmiş)
1 sarı biber (dilimlenmiş)
1 yeşil biber (dilimlenmiş)
4 yeşil sakız kabağı ( dilimlenmiş)
225 g mantar ( dilimlenmiş)
400 g konserve doğranmış domates
2 çorba kaşığı domates püresi (salçası)
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
1 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen
1 çorba kaşığı doğranmış taze maydanoz
Süslemek için fesleğen sapı


YAPILIŞI
Patlıcan dilimlerini bir tabağa yerleştirin ve bol tuz serpin. 30 dakika bırakın. Yıkayın, kağıt havlu ile hafifçe vurarak kurulayın.

Büyük bir tavada yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı 5 dakika süreyle pişirin. Sonra süsleme malzemesi hariç diğer malzemeleri ekleyin, iyice karıştırın. Kaynatın, üstünü kapatın ve 30 dakika hafif ateşte bırakın, arada sırada karıştırın.

Sosun koyulaşması için pişirme süresinin son 10 dakikasında kapağını açın. Taze pişmiş sarımsak ve midye makarna ile birlikte servis yapın.

Gönderen : Pelin Yurdakul |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.