Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Tazefasulyeli Spaghetti

Tazefasulyeli Spaghetti Tarifi

MALZEMELER
250 gram Taze Yeşil Fasulye
1 Paket çubuk makarna
yarım baş soğan
2 tane domates
1 kasik salça
çeyrek su bardağı zeytin yağı
tuz, karabiber


YAPILIŞI
ilk önce çubuk makarnalarımızı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra birazcık soğuk su gezdirip soğutmaya bırakıyoruz.

Bir kaç dakika bekledikten sonra sonra bir tavaya çeyrek su bardağı zeytin yağımızı koyup kızdırdıktan sonra ince ince doğranmış soğanımızı içine atıp pembeleştiriyoruz.

sonra salçamızı tumuzu ve karabiberimizi verip kırıp temizlediğimiz taze yeşil fasulyelerimizi kavurmaya başlıyoruz, kavururken kesinlikle altını kısmıyoruz.

Bu sekilde fasulyelerimiz bir nevi kızarmış oluyor iyice kızardıktan sonra orta ateşte üstü kapalı pişiriyoruz.

Fasulyelerimiz piştikten sonra kapağı açıp önceden kabukları kesilmiş doğranmış domateslerimizi içine atıp (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz.

İyice kavuruldukdan sonra isteğe göre kırmızı pul biber atabiliriz. Pişen fasulyenin içine makarnamızı bosaltıyoruz.

Kışık atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir

Gönderen : Gül Koçak |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.