Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Tavuklu Kremalı Makarna

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1/2 paket makarna
300 gr. tavuk göğüs
1 paket ( 200 ml. ) krema
2 tatlı kaşığı soya sosu
200 gr mantar
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik


YAPILIŞI
1/2 paket makarnayı kaynamış tuzlu su içerisinde kaynatın.

Makarna haşlanırken mantarları temizleyip bir tencereye alın ve mantarları bütün olarak tencerenin kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Mantarların suyunu çekmesine az kala iri kuşbaşı doğranmış tavuğu ve kare doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurun. Kavrulan malzemenin içine sarımsak, soya sosu, baharatları ilave edip kapak kapalı olarak pişirin. Son olarak kremayı ilave edin ve pişirin.

Haşlanan makarnalarınızı süzüp bir servis tabağına alın ve hazırladığınız sos ile karıştırıp sıcak olarak servis yapın.

Gönderen : Sevtap İyican |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.