Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerinden kurtulmaya çalışarak bıçakla kıyarak püre haline getirin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip beklemeye bırakın. Bir tencerede suyu kaynatın üzerine 2 kaşık biber salçasını atıp eritin. Akabinde makarnayı ilave ederek istediğiniz dirilikte makarnayı haşlayın. Makarna haşlandıktan sonra süzüp yağda çevirirken patlıcan ezmesini ilave edin. İyice karştırıp hafif yağda pişirdikten sonra sıcak sıcak tabaklara pay edip servis edin. Yanında yoğurt veya soğuk ayran ikram edebilirsiniz. Gönderen : Murathan Bostancı | murathan at bostanci.name.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |