Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Mantarlı Rezeneli Yeşil Makarna Tarifi

MALZEMELER
400 g yeşil renkte makarna,
30 g kurutulmuş taş mantar,
1 yeşil soğan,
250 g rezene kökü,
150 g jambon,
1 çorba kasığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
karabiber,
limon suyu,
2 yumurta sarısı,
150 g krema,
tuz.


YAPILIŞI
Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın.

Mantarları 300 ml soğuksuya bastırarak 15 dakika süre ile kabarmaya bırakın.

Soğanı ayıklayarak yıkayın ve kıyın. Rezene kökünü temizleyerek küp halinde doğrayın, yeşilliğini saklayın. Jambonu şerit halinde kesin. Mantarların suyunu dökün, suyunu bir kapta toplayın. Soğanı ve mantarları kızgın yağda kızartın.

Rezene parçalarını ve 200 ml mantar suyunu ilave edin, rezeneyi pişirerek yumuşatın. Tuz, karabiber ve limon suyu katın. Tavayı ateşten alın, yumurta sarılarını ve kremayı katın, hepsini koyalaşana dek kaynatın, jambonu ilave edin. Makarnayı sos ile sofraya getirin.

Gönderen : Gülseren Atmaca |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.