Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Lazanya Karbonara

Lazanya Karbonara Tarifi

MALZEMELER
Yarım kilo mantar
300 gram dondurulmuş bezelye
1 soğan
300 gram dana jambon
1 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çay bardağı taze krema
7 yumurta
1.5 çay bardağı rende parmezan peyniri
9 hazır lazanya dilimi


YAPILIŞI
Fırını 175 derecede ısıtın. Mantarı dilimleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Yağı kızdırın. Soğanla sarmısağı pembeleştirin. Mantarı ekleyip biraz soteleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Krema, yumurta ve 1 çay bardağı parmezanı iyice karıştırıp tatlandırın.

Uygun genişlikte bir borcamın içini yağlayın. Sosun çok azını borcamın tabanına yayın. Lazanya dilimlerinden başlayarak mantar, bezelye, jambon ve sosis şeklinde malzemeleri kat kat yerleştirin. En üstte kalması gereken lazanya dilimlerinin üzerine kalan sostan dökün.

Galeta ununu ve kalan parmezanı üzerine serpiştirin. 30 dakika pişirin. Tereyağını üzerine paylaştırın ve 15 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyin.

Gönderen : Tevfik İldeniz |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.