Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Lahanalı Erişte

Lahanalı Erişte Tarifi

MALZEMELER
600 gram brüksel lahanası
60 gram fındık
400 gram erişte
1 yemek kaşığı körü tozu
200 gram krem peynir
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber


YAPILIŞI
Brüksel lahanasının dış yapraklarını temizledikten sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün.

Fındıkları robotta iri çekip bir kenarda bekletin.

Bol kaynar tuzlu suda erişte, köri tozu ve brüksel lahanasını kaynatın. 7-8 dakika pişirin.

Yumurtalar, krem peynir ve limon kabuğu rendesini tuz ve karabiberle karıştırın.

İçine maydanoz yapraklarını ince kıyın.

Makarna haşlama suyundan 4 yemek kaşığını ilave edin.

Erişteleri süzün. Hemen yumurtalı karışımla harmanlayıp üzerine fındıkları serpiştirin.

Gönderen : Zeynep Kibar |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.