Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Kavurmalı Arpa Şehriye Güveci Tarifi

MALZEMELER
1 kilo yağsız kuzu kuşbaşı
2 adet orta boy domates,
100 gram sadeyağ
1 paket arpa şehriyeye


YAPILIŞI
Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir. Yağsız koyun eti güveç tenceresine konarak fırına verilir. Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir.

Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür.

Bir yana ayrılan 1 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir.

Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir.

Afiyet Olsun

Gönderen : Şebnem Kalemci |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.