Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Karabiberli Ev Makarnası Tarifi

MALZEMELER
3 adet yumurta
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz


YAPILIŞI
Derin bir kaseye unu döküp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağı koyup sert bir hamur yapın. Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan iki yumak yapın.

Yumakları yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin.

Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnayı 5 dakika haşlayın.

Hazırlayacağınız herhangi bir sosla makarnaya karıştırıp 2- 3 kez çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

Sıcak servis yapın.

Gönderen : Tülay Bukalan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.