Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Gerçek Peynirli Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket Bukle Makarna
1 su bardağı süt
2 adet 25gr'lık kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet Üçgen Peynir
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı ufalanmış mısır cipsi
1 çorba kaşığı tuz


YAPILIŞI
Öncelikle tenceremize yeterli miktarda su koyarak kaynatıyoruz.
Su kaynamaya başlayınca, 1 çorba kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı kekiği ekliyoruz.
1 dakika kadar sonra 1 paket makarnamızı da ekliyor ve 6-7 dakika kadar haşlıyoruz.

Haşlanan makarnamızı süzüyoruz. Makarnayı süzdükten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk su gezdirmelisiniz. böylece makarnanın birbirine yapışmasını ve lapalaşmasını engellemiş olursunuz.

Makarda dinlenirken, kısık ateş üzerine koyduğumuz tenceremizde, 50 gr kahvaltılık tereyağını yavaşça eritiyoruz. Yağ tamamen eridikten sonra makarnamızı ilave ediyor ve karıştırmaya başlıyoruz. bu sırada 1 subardağı süt, 1 su bardağı kaşar peyniri ve ufak parçalara ayırdığımız üçgen peynirleri makarnamıza ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

Makarna koyu bir kıvam almaya ve kaşığa yapışmaya başlayana kadar sürekli karıştırmaya devam ediyoruz.

Pişirme işlemi tamamlanan makarnayı anında tüketmeniz gerekir aksi takdirde peynir donacaktır ve yemesi ilk andaki kadar hoş olmayacaktır.

Makarna 1'er kişilik olarak servis edilir. üzerine ufalanmış mısır cipsi ve kekik serperek servis yapınız.

Afiyet Olsun

Gönderen : Emre ÜNSAL | alienspawn1987@hotmail.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.