Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Ekşili Arpa Şehriye

Ekşili Arpa Şehriye Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı salça
1domates
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı safran
karabiber
tuz
dereotu


YAPILIŞI
Yağ bir tencerede eritilir, safran eklenip kavrulur. Islatılmış arpa şehriye ilave edilir, biraz tuz koyup kavurma işlemine devam edilir. Salça koyulur, karıştırılır. Domates, limon suyu, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Et suyu koyulduktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Piştikten sonra kıyılmış dereotuyla servis yapılır.

Gönderen : Gönül Emiroğlu |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.