Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Doldurma Makarna

Doldurma Makarna Tarifi

MALZEMELER
2 soğan
200 gr kıyma
250 gr makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
İki defa çekilmiş kıymaya rendeden geçirdiğiniz bir soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuz ve karabiberi ekledikten sonra iyice yoğurun. Bu karışımdan alacağınız nohut büyüklüğündeki parçalar ile makarnaları tek tek doldurun.

Diğer tarafta bir baş soğanı incecik kıyın ve tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra bir litre (beş su bardağı) su eklenip kaynatın. Tuzu ve karabiberi katın. Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ekledikten sonra iyice ezin.

Salçalı su kaynamaya başlayınca doldurmuş olduğunuz makarnaları içine atın ve 10 dakika, makarnalar yumuşayana kadar kaynatın. Kapağını kapatarak beş dakika dinlendirin. Çorba tabaklarında, makarna suyuyla beraber ve yanında sarmısaklı yoğurtla birlikte servis edin.

Gönderen : Pelin Berk | pberk@yahoo.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.