Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Ciğerli Makarna Tarifi

MALZEMELER
500 gr. makarna istenilen çeşit
1/4 kuzu ciğeri,
2 kaşık yağ,
3 adet kırmızı domates
yarım kaşık un,
50 gr. kaşar peyniri,
tuz
karabiber.


YAPILIŞI
Makarnayı bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz, Süzülen makarnayı tekrar tenceresine koyup üzerine erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz. Tencereyi silkeleyerek makarnaları yağlayıp ısınmasını temin ediniz.


Diğer tarafta domatesi birkaç parçaya bölüp yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Domatesleri süzgeçten geçirin.

Ciğeri kibrit çöpünden biraz kalın şeritler halinde doğrayınız. Bir kaşık yağla sote yapınız. Süzdüğünüz domates suyunu ciğerlerin üzerine döküp kaynatın. Ciğerler pişince biraz suluca ateşten indirin.

Makarnaları servis tabaklarına pay edip üzerine kaşar peyniri serptikten sonra ciğerli sosu döküp servis edin.

Gönderen : Deniz Yıkılmaz |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.