Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI 200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp doğrayın. Tavada 15 ml. sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun. 2 diş sarmısağı ayıklayın ve ince ince kıyın. Jambonla sarmısakları karıştırın. Sıcakta tutun. Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 90 ml. beyaz şarap ve 80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teli yardımıyla çırpın. Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın. Taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpin. Gönderen : Ercan Akat |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |