Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Baklalı makarna

Baklalı makarna Tarifi

MALZEMELER
375 gram iç bakla
250 gram yassı makarna
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet acı kırmızı biber
1 adet soğan
1-2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 litre sebze suyu
1/4 litre kremşanti
1/2 demet taze soğanın yeşil ucu
50 gram iri rendelenmiş kaşar peyniri
kırmızı biber
safran
tuz


YAPILIŞI
İç baklaları yıkayıp 20 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın.Dolmalık biberi soyun, ikiye bölüp ince ince kıyın. Soğanı soyup küb şeklinde doğrayın, sarmısağı ezin.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tavada ısıtın.

Soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Sebze suyunu katıp yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin.

Baklaları, dolmalık biberi, kremşanti ve acı kırmızı biberi ilave edin. Kırmızı biber ve safran ile tatlandırın.

Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayıp incecik kıyın.

En son makarnayı ve taze soğanı ilave edip üzerine kaşar peyniri serpin. Hemen servis yapın.

Gönderen : Naciye Özbağcı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.