Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarna az diri şekilde (aldante) haşlanıp suyla durulanır ve süzülür. Soğuduktan sonra yağlanmış tavaya dizilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Ayrı bir kapta yumurtalar şeker ve yağla karıştırılıp üzerine süt ilave edilir ve yeniden karıştırılır. Sonra bu karışım makarnanın üzerine dökülür. Orta hararetteki fırında 25-30 dk. civarında pişirilir, üst kısmı iyice kızarınca fırından alınır. Porsiyon şeklinde kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun. Gönderen : | webmaster@selva.com.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |