Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Azerbaycan Usulü Fırında Makarna

Azerbaycan Usulü Fırında Makarna Tarifi

MALZEMELER
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta
1 servis kaşığı şeker
3 servis kaşığı zeytinyağı
250 gr. (1 su bardağı) süt
1 paket Fırın Makarna


YAPILIŞI
Makarna az diri şekilde (aldante) haşlanıp suyla durulanır ve süzülür. Soğuduktan sonra yağlanmış tavaya dizilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

Ayrı bir kapta yumurtalar şeker ve yağla karıştırılıp üzerine süt ilave edilir ve yeniden karıştırılır. Sonra bu karışım makarnanın üzerine dökülür. Orta hararetteki fırında 25-30 dk. civarında pişirilir, üst kısmı iyice kızarınca fırından alınır.

Porsiyon şeklinde kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Gönderen : | webmaster@selva.com.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.