Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Altı Ezmeli Makarna Tarifi

MALZEMELER
½ Paket Burgu makarna
Kavurma İçin;
2 tatlı kaşığı mısır özü yağı
200gr sotelik yağsız kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Ezme İçin;
2 adet iri domates
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet acı sivri biber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
½ çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz


YAPILIŞI
Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyun. Maydanozları dal olarak ayıklayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarımsakları ezin. Bu malzemeleri bir blender yardımı ile püre oluncaya kadar kıyın.

Fazla suyunu bir tülbent yardımıyla süzün. Ezmeyi oval bir kaba alarak acı biber salçası, domates salçası, sızma tipi zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, nar ekşisi, kırmızı toz biber ve tuz ile karıştırın.

Bir başka tavada sotelik eti 1-2 damla su ve yağ ile kavurun. Ocaktan indirmeye yakın üzerine yarım çay bardağı su içinde eritilmiş, domates-biber salçasını katın.

Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresinden 1-2 dakika daha fazla pişirin. Süzdükten sonra mısır özü yağında çevirin.

Ezmeyi tabaklara pay edip üzerine makarnayı boşaltın. Makarnaların üzerine ise kavurmayı pay edin.

Afiyet Olsun


Gönderen : Murathan Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.