Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

İşkembe Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1/2 kg. dana iskembe
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağ


YAPILIŞI
İşkembeyi yıkadıktan sonra, üzerini geçecek kadar su koyup düdüklü tencereye koyun. Düdük sesinden sonra 35 dakika pişirin.

Pişen işkembeyi kendi zevkinize göre doğrayın ve yeniden piştiği suya atıp tuz ilave edin.

Diğer tarafta yumurta sarısını, limon suyunu ve unu karıştırıp biraz su ilave edin.
Koyu bir kıvam aldıktan sonra yavaş yavaş
kaynayan işkembeli suyun içine dökün, karıştırmaya devam edin. Dövülmüş sarmısakları ve sirkeyide ilave edip altını kısın. 5 dakika kısık ateşte pişmeye devam etsin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi yakin. Servis yaparken corbanın üzerinde gezdirin. Kendi arzunuza göre sirke ve sarmısak oranını ayarlayabilirsiniz.

Gönderen : Murathan Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.