Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Yayla Çorbası Tarifi

MALZEMELER
Yayla Çorbası
6 bardak et veya tavuk suyu.
l/3 bardak un.
l/4 bardak pirinç.
2 bardak Sütaş yoğurt.
2 çorba kaşığı Sütaş tereyağı.
3 adet yumurta.
2 çorba kaşığı kuru nane.


YAPILIŞI
Altı bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp, pirinçler yumuşayana kadar kaynatın.

Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışıma bir bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın. 10 dakika daha kaynatıp daha sonra çorba kasesine alın.

Bir kapta tereyağı ile naneyi iki dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyup sıcak olarak ikram edin.

Afiyet olsun...

Gönderen : Celal Bostancı | celal@bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.