Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi

MALZEMELER
4 adet temizlenmiş Kuzu Paça
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak


YAPILIŞI
paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.

Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin.

Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı sürekli karıştın. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz.

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.

Gönderen : Celal Tölek |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.