Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Tavuk Suyuna İrmik Çorbası Tarifi

MALZEMELER
3 veya 4 kaşık irmik
10 bardak tavuk suyu
2 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI
Tavuk Suyunun hazırlanması :
Yağlı bir tavuk 4 litre kadar suda kaynatılır, köpüğü alındıktan sonra içine üç bütün soğan, bir iki adet karanfil bir kaç sap kereviz ve maydanoz kökü ilave edilip 15 dakika daha kaynatıp tuzunu da ilave ederek bir taşım daha kaynattıktan sonra etleri ayırıp süzülür.

İrmik, azar azar ve top top olmaması için devamlı karıştırılarak katılır ve irmik kokusu kayboluncaya kadar ortalama 45 dakika kaynatılır. Ve zeytinyağı kıvamına gelince ateşten alınıp kaselere pay edilir ve üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.

Editör Notu : Tarçın koymayın ben sevmedim tadını

Gönderen : Pelin Kutlu |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.