Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi

MALZEMELER
6-7 bardak tavuk suyu,
1 tavuk budu,
1 kaşık un,
1 su bardağı süt,
1 kaşık tereyağı,
1 yumurta sarısı,
½ çay bardağı tel şehriye,
½ demet maydanoz.


YAPILIŞI
Bir tavuk budunu haşladıktan sonra doğrayın. Tencereye tereyağını ve unu koyarak pembeleşene kadar kavurun. Üzerine tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Haşlanmış tavuk etleri ile tuzu ve karabiberi de katarak kaynatın.

Kaynayan tencereye şehriyeleri atın. Ayrı bir kasede süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Şehriyeler pişince bu karışımı tencereye ilave edin. Bir-iki dakika kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanozla sıcak olarak ikram edin.

Afiyet olsun...

Gönderen : Pelin Berk | pb@mynet.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.