Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Şehriyeli Balık Çorbası Tarifi

MALZEMELER
800-1000 gr'lık Levrek
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı tel şehriye
3 adet orta boy domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
8 su bardağı su


YAPILIŞI
Tencereye yağ konur. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir, kavrulur. Rendelenmiş domates atılır, salçamsı kıvam alana dek pişirilir.

Üzerine kaynar su katılır, parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir. Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber katılır. Birkaç dakika sonra ateşten alınır.

Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir. Limon eşliğinde sofraya getirilir.


Gönderen : Mehmet Bolat |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.