Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Roka Çorbası

Roka Çorbası Tarifi

MALZEMELER
Yarım kilo roka
1 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı et suyu
4 Su bardağı su
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Rokaları temizleyip, yıkayın. 4 Su bardağı su ile haşlayın. Blendırdan veya tel süzgeçten geçirin. Yağı bir tencerede eritin ve unu ilave edip, sararana dek kavurun.

Haşlanmış rokaları suyu ile birlikte karıştırarak ilave edin. Et suyu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Bir taşım kaynatıp, servis yapın.

Gönderen : Tulay ergin |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.