Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Patates Çorbası(Bolu) Tarifi

MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
4 patates
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Patatesleri soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Patatesi yıkayıp süzün ve bir tencerede yedi su bardağı (1.5 lt) suyla ocağa koyun.

Patatesler yumuşayana kadar 15 dakika civarında haşlayın. Unla yumurtayı iki su bardağı yoğurtla karıştırırak ezin.

Pişmek üzere olan pateteslerin bulunduğu tencereye hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş katın ve beş dakika kaynatın.

Terbiyeyi kaynayan çorbaya katarken mutlaka devamlı karıştırarak topaklaşmasını önlemelisiniz.

Salçayla tereyağını ocakta ısıtın ve bir fincan su ilave ederek çorbaya ekleyin. Diğer yandan sarmısağı soyup incecik ezin ve çorbaya katın. Tuz ve karabiberi ekleyin.

Gönderen : Celile Yaman |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.