Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Bir kabın içinde unu, üzerine az su serpiştirerek karıştırın. Sert hamur haline getirin ve ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturun. Bir tencere içinde, kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince domatesleri, karabiberi ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırın. Suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Üzerine gelen köpüğü kevgirle alın. Hazırlamış olduğunuz hamurları içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatın. Naneleri ekleyip karıştırın. Lezzetini kontrol ederek servis yapın. İstenildiğinde yağı kızdırıp, nane ve kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine ilave edilebilir. Gönderen : Tülay Batmaz |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |