Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Kimyonlu Mercimek Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
5 yemek kaşığı sıvı yağ
6-8 su bardağı etsuyu
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz-karabiber

Sosu;


YAPILIŞI
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.

Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin, patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kasede bekletin. hava ile temas ederse kararır.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede sıvı yağı kızdırıp,içine bir süzgeç yardımıyla suynu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Sıvı yağ ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun.

Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin.
Kimyonu, tuz-karabiberi, limon suyunu ekleyip karıştırın. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.

Çorba kaynarken sosu için; tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun.

Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine yağ ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin.

Gönderen : Bilge Eken |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.