Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Düğün Çorbası Tarifi

MALZEMELER
10 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı un
2 yumurta
2 limon
250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz


YAPILIŞI
Soğuk su tencereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir.

Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir. Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir. Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır. Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir. Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.

Gönderen : Sevin Yamacı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.