Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Buğday Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 kg yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
8 su bardağı su veya et suyu
Tuz ve kuru nane


YAPILIŞI
Nohut ve buğday ayrı ayrı haşlanır. Tencereye un ve tereyağı konur. Un pembeleşince ateş kapatılır, soğuk et suyu ve yoğurt atılır. Pürüz kalmayana kadar karıştırılır.

Ocak ateşi orta ayarda yakılır. Üzerine buğday, nohut ve tuz eklenir. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirilir. Kaynayınca kısılır, 5 dakika daha kaynatılır.

Servis kasesine koyduktan sonra üzerine kuru nane serpilir.

Gönderen : Tuba Akıncı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.