Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Ayran Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 Su bardağı yarma (buğday)
1,5 Su bardağı süzme torba yoğurdu
3 Su bardağı su ( Çorbanın yoğunluğuna göre suyu artırıp azaltabilirsiniz! )
2 Çorba kaşığı un
25-30 Gr. kadar tereyağı
1 Tatlı kaşığı nane, tuz


YAPILIŞI
Yarmaları bir gece önceden bol suyla yıkayın ve bir kapta su içinde sabaha kadar bekletin. Sabah tencereye yada düdüklü yardımıyla haşlayıp suyunu süzün.

Yoğurt ve suyu karıştırıp içine unu ekleyin ve bir tel yardımıyla iyice çırpın. Çorba tencerenize yoğurt ve yarmayı koyun, tuzu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladığında 5 dk. öylece kaynatın. Siz buarada bir sahanda tereyağını eritin ve naneyi ekleyip yakın. Bu yağıda çorbanın üzerine döküp servis edebilirsiniz.

Gönderen : Celal Kamacı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.