Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Patates, kereviz ve havucu tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğrayın. Bir kapta doğramış olan kerevizi suya ıslayıp üzerine 1 limonun suyunu sıkın ve karıştırıp 15 dakika bekletin kokusu çıksın. (eşimde bende tiksiniyoruz kokusundan) Tavuk göğüslerini iri iri doğrayıp haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk gögüslerini soğumaya bırakın. Havuç, patates ve kokusu seyreltilmiş kerevizi tavuk suyuna atıp pişmeye bırakın. Diğer tarafta soğumuş olan tuvak gögsünü didin (Didmek: Didiklemek, pişirilen etleri çekiştire çekiştire parçalayarak ufaltmak. ) Pişmekte olan havuç-patates-kerevize didilmiş tavuğu ilave edin. Sebzeler piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Acı sevenlere salçalı sos hazırlanması: küçük bir tavanın içine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyun. Salçaları yağda kavurun üzerine bol karabiber ilave edin. 1 kepçe çorbanın suyundan alıp katın ve suyunu çektirerek sos kıvamına gelene kadar pişirin. Grip olanlara şifa niyetine yedirilmesi tavsiye olunur Gönderen : Murathan Bostancı | murathan@bostanci.name.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |