Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Acılı Fasulye Çorbası Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 3 yemek kaşığı Sıvı Sana yağ
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 6 su bardağı et suyu
- Tuz - karabiber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


YAPILIŞI
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız.

Kuru soğanın kabuklarını soyup, piyazlık doğrayınız.

Domatesi, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz.

Fasulyeleri önceden ıslatıp, haşlayınız.

Haşlanmış fasulyeleri, 3 su bardağı et suyu ile mikserde püre haline getiriniz.

Tavada 3 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Pembeleşen soğanların içine kıyılmış sivri biberleri ilave edip, sote etmeye devam ediniz.

En son olarak rendelenmiş domatesi, püre haline gelmiş fasulyeleri ve kalan et suyunu tuz - karabiberi ilave edip, kaynatınız.

Pişen çorbayı servis tabağına alıp, küçük bir tavada Sıvı Sana’yı, kuru naneyi, kırmızı pul biberleri kavurup çorbanın üzerine döküp, çorbayı sıcak olarak servis ediniz.

Gönderen : Ayşegül Yaman |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.