Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Bir gece önceden ıslatılan nohutları haşlayın. Yeşil mercimekleride başka bir tencerede haşlayın ve bu malzemelerin sularını süzüp bir kenara alın. İyice yıkadığımız maydanoz ve ıspanaklarıda küçük küçük doğrayın. Kıymanın içine soğanı doğrayın, 1 diş sarımsak ezin, bayat ekmek içini ufalayın, damak tadınıza göre baharatları ekleyin ve iyice yoğurup küçük küçük yuvarlak köfteler elde edin. Büyük bir tencereye önce nohut ve yeşil mercimeği ilave edip karıştırın ve üzerine maydanozu, ıspanağı ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp 5 dk. pişirin daha sonra üzerine köfteleri ilave edin ve az miktarda su ekleyip pişirin. (Bu çorba çok sulu olmamalı hafif koyu bir çorba olmalı.) Küçük bir tavada 1 çay bardağı su ve doluca bir yemek kaşığı salçayı karıştırıp ocakta kaynatın. Çorbanız ılıyınca kaseye alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis edin. Gönderen : Zerrin Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |