Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Acem Çorbası Tarifi

MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak (Arzuya göre pazı)
1 Su bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı nohut ( Bir gece önceden suya koyun )
1 Demet maydanoz
250 Gr kıyma
1 Orta boy soğan
1 Dilim bayat ekmek içi
Tuz,karabiber,kırmızı biber, sarımsak
Sarımsaklı süzme yoğurt ve salçalı sos


YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslatılan nohutları haşlayın. Yeşil mercimekleride başka bir tencerede haşlayın ve bu malzemelerin sularını süzüp bir kenara alın. İyice yıkadığımız maydanoz ve ıspanaklarıda küçük küçük doğrayın.

Kıymanın içine soğanı doğrayın, 1 diş sarımsak ezin, bayat ekmek içini ufalayın, damak tadınıza göre baharatları ekleyin ve iyice yoğurup küçük küçük yuvarlak köfteler elde edin.

Büyük bir tencereye önce nohut ve yeşil mercimeği ilave edip karıştırın ve üzerine maydanozu, ıspanağı ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp 5 dk. pişirin daha sonra üzerine köfteleri ilave edin ve az miktarda su ekleyip pişirin. (Bu çorba çok sulu olmamalı hafif koyu bir çorba olmalı.)

Küçük bir tavada 1 çay bardağı su ve doluca bir yemek kaşığı salçayı karıştırıp ocakta kaynatın.

Çorbanız ılıyınca kaseye alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis edin.

Gönderen : Zerrin Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.